dimecres, 10 d’abril del 2013

Llengua, informació i tecnologia



A finals de l’any passat, la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià (COVALBA), el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV i l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) vam encetar el projecte PEL VALENCIÀ, ACTIVA’T, amb la intenció d’afavorir els mecanismes de normalització de la nostra llengua des de l’assertivitat i l’acció positiva.

Dins aquesta campanya s’inclouen les properes activitats, previstes per als dies 18 i 24 d’abril, relacionades amb els mitjans de comunicació i el món de les xarxes socials.

Dijous 18, a les set de la vesprada, al Centre Cultural de Caixa Ontinyent (C/ Gomis, 3), es presentarà el llibre “Comunicant la revolta”, del profesor de sociologia Ximo Ginés. L’autor ens en parlarà, acompanyat de Rafa Xambó, també sociòleg, cantant, i membre del Consell d’Administració de RTVV, qui ha prologat el llibre. El treball recull 17 entrevistes en què s’analitza el paper central de la comunicació en les estratègies dels moviments socials al País Valencià.

La proposta per a dimecres 24 d’abril es centra més en el món de l’accés a la informació a través de l’ús de la tecnologia. Amb el títol de ‘La importància de fer servir el valencià en les noves tecnologies’, s’impartirà un taller destinat a donar a conéixer l’enorme quantitat de programaris disponibles en la nostra llengua. Vicent Cubells, enginyer tècnic en informàtica de sistemes i membre de Softcatalà, els detallarà. Invitem a assistir-hi amb portàtils, tablets i els mòbils per a practicar el taller, que es farà a les set de la vesprada al Centre de Formació de Persones Adultes d’Ontinyent (C/ Maians, 53).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada